Израелски военни загинаха от приятелски огън

  • 13 януари 2022 12:34

  • 945
  • 0
Израелски военни загинаха от приятелски огън
© Getty (архив)
Слушай новината

Двама израелски офицери загинаха от приятелски огън при изпълнение на патрулна мисия в територия, прилежаща към военна база в долината на река Йордан, съобщи израелската армия.

"Офицерите не са били разпознати и са били убити по погрешка от израелски огън", заяви тя. Семействата на загиналите са уведомени. Вестник "Джерузалем пост", цитиран от БТА, съобщи, че в района се е провеждало учение с бойни стрелби.

Двамата загинали военнослужещи били приключили учението в огневата зона на базата Наби Муса и патрулирали, когато изведнъж забелязали подозрителен силует. Пристъпили към арест на лицето в съответствие с установената процедура, включително с произвеждане на предупредителни изстрели във въздуха, се казва в статията. После обаче били застреляни от друг израелски военнослужещ, който взел по погрешка офицерите за терористи.

Точните обстоятелства около произшествието, станало снощи, се изясняват, заяви израелската армия. "Израелските въоръжени сили поднасят най-искрени съболезнования на опечалените семейства и ще продължат да ги подкрепят", заявиха военните.

Нападнаха израелски полицаи в ресторант

Министър-председателят Нафтали Бенет също изрази съжаление за случилото се. "Двамата командири бяха посветили най-хубавите години от живота си на сигурността и защитата на нашата родина Израел. Целият израелски народ скърби за тях", написа той.

Валери Зайцев
945 0

Свързани новини

Водещи новини