Турция разхлабва мерките във връзка с COVID-19, но новозаразените нарастват

  • 13 януари 2022 11:26

  • 763
  • 1
Турция разхлабва мерките във връзка с COVID-19, но новозаразените нарастват
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Епидемията от COVID-19 предстои да отпадне от дневния ред на Турция", заяви турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа след проведеното заседание на специализирания Съвет за борба срещу коронавируса, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

По думите му на заседанието са били обсъдени въпросите по разпространението на епидемията, приложението на турската ваксина Турковак, системата на тестовете, правилата за карантина и изолация. Министър Коджа огласи решенията, които са били взети от Съвета.

"Ваксинираните с три дози лица няма да подлежат на карантина, дори и да са били в контакт със заразени от COVID-19. Като взехме предвид правилата, прилагани в развитите страни във връзка със скрининга и разпространението на епидемията, се реши PCR да се изисква само при наличие на симптоми. Изолационният период за заразени с COVID-19 ще бъде 7 дни, след изтичане на този срок от преболедувалите няма да се изисква да представят негативен тест. Ще правим всичко, което е по силите ни, за да отпадне епидемията от дневния ред на Турция", каза здравният министър.

В същото време обаче новозаразените с коронавирус продължават да нарастват стремително. Вчера се отбеляза нов рекорд на новозаразените за едно денонощие. 77 722 души са регистрирани като позитивни при направените 422 028 теста, а 145 души са жертвите.

Германия регистрира 81 417 нови случая на заразяване с коронавирус

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В други новини

2022.01.13 | 11:37

1
Костя Копейкин разхлабва халката.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини