Израел отмени забраната за влизане на чужди граждани

  • 11 януари 2022 18:17

  • 2617
  • 0
Израел отмени забраната за влизане на чужди граждани
© Getty (архив)
Слушай новината

Израел отмени забраната за влизане на чужди граждани, въведена с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщиха от Министерството на външните работи на Република България.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30281

По информация на посолството ни в Тел Авив пътуване до Израел се допуска само за граждани, които притежават сертификат за поставени ваксини срещу COVID-19, признат от Международната здравна организация или европейски сертификат за преболедуване, изготвен по метода на NAAT.

Сертификатът за ваксинация се признава при поставени две дози и/или бустерна доза, от поставянето на които са изминали 14, но не повече от 180 дни. Не се допуска изтичането на валидността на ваксината по време на престоя в страната.

Гражданите, които не отговарят на тези условия, няма да бъдат допускани на територията на Израел, освен ако не разполагат с разрешение от Специалния комитет към Министерството на здравеопазването.

При влизане в страната пътниците трябва да предоставят документ за отрицателен PCR тест, изготвен не по-късно от 72 часа преди пътуването или антигенен тест, изготвен в рамките на 24 часа преди пътуването.

Необходимо е пътуващите да попълнят декларация 48 часа преди качване на самолета.

Условията за влизане в Израел могат да бъдат намерени на следните адреси:

https://corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/#conditions

https://safe.israel.travel/

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Израел на телефони:  +972 547640089, +972 545954379 или на  е-mail: Embassy.TelAviv@mfa.bg.

Границите на Япония ще останат затворени за чужденци до края на февруари

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30281

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
2617 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини