Пакистан разширява кампанията си за ваксинация с бустерни дози ваксина срещу COVID

  • 21 декември 2021 12:42

  • 833
  • 0
Пакистан разширява кампанията си за ваксинация с бустерни дози ваксина срещу COVID
© Getty Images/Guliver (архив)

Пакистан разширява кръга от хора, които могат да си поставят бустерна доза ваксина срещу КОВИД-19, като включва лицата на възраст над 30 години в опит да избегне нов рязък ръст на инфекциите с новия вариант Омикрон, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1286

Решението да се намали възрастовата граница за бустерни дози е взето от Националния команден и оперативен център, който е органът, отговорен за действията на страната срещу разпространението на коронавируса, и влиза в сила от 1 януари, заяви днес говорител на министерството на здравеопазването.

Индонезия, Пакистан и Саудитска Арабия също налагат ограничения във връзка с новия вариант на COVID

Досега ваксинацията с бустерни дози беше одобрена за хората над 50-годишна възраст, здравните работници и имунокомпрометираните лица.

Миналата седмица Пакистан потвърди първия си случай на варианта Омикрон, който бе открит в най-населения град в страната - Карачи.

Властите също така затягат правилата за пътуване, като всички пътници, които пристигат от Великобритания, трябва да преминат през бърз антигенен тест при влизането си в страната. Освен това пътниците трябва да бъдат напълно ваксинирани и да представят отрицателни резултати от ПСР тестове, направени в рамките на 48 часа, преди да се качат на полета.

Пакистан съобщи за стабилно намаляване на новите инфекции с коронавирус и смъртните случаи от Ковид-19 от миналия месец насам.

За последните 24 часа бяха отчетени 270 нови случая на зараза и 4 починали. Досега в страната общо са регистрирани малко под 1,3 милиона заразени с коронавирус и 28 882 смъртни случая, свързани със заболяването.

Откакто през февруари в Пакистан започна ваксинационната кампания, там са поставени около 142 милиона дози ваксина срещу КОВИД-19.

Повече от 61 милиона души в страната с население от 220 милиона души са напълно ваксинирани.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини