Съпруга на лидера на Ал Кайда поздрави жените за Арабската пролет

  • 08 юни 2012 12:36

  • 495
  • 0
Съпруга на лидера на Ал Кайда поздрави жените за Арабската пролет
©

Съпругата на лидера на Ал Кайда Айман аз Зауахири похвали мюсюлманките за ролята им във въстанията от Арабската пролет и каза, че размириците скоро ще доведат до "ислямска пролет", предаде Ройтерс.

В послание, публикувано днес в интернет, Омайма Хасан изтъква побоите над жени при размириците в Египет и отдава почит към майките, отгледали революционерите, които са се вдигнали, за да свалят от власт четирима държавни глави, окачествени от нея като "престъпници тирани". "Поздравявам всички жени по света за тези благословени революции и приветствам всички майки, пожертвали любимите си хора в революциите. Това наистина е Арабска пролет и скоро ще стане Ислямска пролет", се казва в писмото, подписано от съпругата на Зауахири. Засега не е възможно да се установи автентичността на посланието, поместено на уебсайт, използван от ислямистки бойци. Хасан призовава мюсюлманките да продължат да носят покривало, което според нея е "самоличността на мюсюлманката, а Западът иска да премахне тази самоличност, така че мюсюлманката да бъде без самоличност".

"Съветът ми към вас, сестри, е да възпитавате децата си в любов към мъченичество . . . и да ги подготвите за възвръщането на величието на исляма и за освобождаването на Ерусалим", пише тя.

Подобно послание от нейно име беше публикувано през 2009 г.

Последвайте канала на

БТА
495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини