САЩ санкционираха ирански и сирийски физически и юридически лица

  • 08 декември 2021 15:57

  • 273
  • 1
САЩ санкционираха  ирански и сирийски физически и юридически лица
© Getty (архив)

Съединените щати наложиха санкции на повече от 10 физически и юридически лица в Иран, Сирия и Уганда, обвинявайки ги в сериозни нарушения срещу човешките права и репресивни действия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американското министерство на финансите заяви, че действията му, които бележат седмицата на "Срещата на върха за демокрацията", са насочени срещу репресии и подриване на демокрацията, като посочва физически и юридически лица, свързани с насилственото потушаване на мирни протести в Иран, смъртоносни химически атаки срещу цивилни в Сирия и др.

"Министерството на финансите ще продължи да се бори срещу авторитаризма, като насърчава търсенето на отговорност за насилствени репресии срещу хора, които искат да упражняват човешките си права и фундаменталните си свободи", каза Андреа Гаки, директорка на службата за контрол на чуждестранните активи в американското министерство на финансите.

Вашингтон включи в черния списък двама висши офицери от сирийските военновъздушни сили, които са обвинени в това, че са отговорни за атаки с химическо оръжие срещу цивилни, както и трима висши офицери от сирийските разузнавателни служби.

САЩ санкционираха специалните части на иранските сили за правоприлагане и специалните антитерористични части, както и няколко техни представители. Санкции се налагат и срещу Голамреза Солеймани, който командва твърдолинейната иранска милиция "Басидж". Два затвора и затворнически директор също са включени в черния списък заради събития, за които се твърди, че са се случили там.

САЩ въведоха санкции срещу Иран заради програма за дронове

Днешните действия замразяват американски активи на включените в черния списък и изцяло забранява на американци да работят с тях.

Валери Зайцев
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2021.12.08 | 16:37

1
А кой им дава това право да се разпореждат навсякъде по света?? Откъде - накъде? Значи те могат всичко, а другите Не?!!!

Добави коментар

Водещи новини