Израел започна ваксинация на деца след ръст на случаите на коронавирус

  • 23 ноември 2021 10:51

  • 816
  • 1
Израел започна ваксинация на деца след ръст на случаите на коронавирус
© Pixabay

Израел започна имунизация с ваксината срещу КОВИД-19 на "Пфайзер/Бионтех" на деца между 5 и 11 години с надеждата да овладее започналия наскоро нов ръст на случаите на зараза, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Четвъртата вълна на пандемията, която връхлетя Израел през юни, започна да спада през септември. През изминалите две седмици обаче коефициентът на репродукция на вируса, който остана под 1,0 в продължение на два месеца, започна да нараства и сега премина символичния праг. Дневният брой на новите случаи също постепенно нарасна през изминалите няколко дни, като половината от регистрираните нови случаи сега са на деца, който са до 11-годишна възраст.

Израел одобри поставянето на ваксини срещу COVID-19 на деца от 5 до 11 години

Близо 9,4-милионното население на Израел е относително младо, с около 1,2 милиона деца на възраст между 5 и 11 години. До ноември на тази възрастова група се падаха повече от една трета от новите случаи на коронавируса, според данни на здравното министерство. Учени и служители се съмняват, че страната може да постигне "стаден имунитет", освен ако не ваксинира децата. Но политици казват също, че ваксинацията на по-малки деца цели преди всичко да защити тяхното здраве, а не просто да спре предаването на вируса, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
816 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тен Гог Праз

2021.11.24 | 03:39

1
А откога ще започнат да ваксинират и сперматозоидите ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини