Над половината от населението на Иран е изцяло ваксинирано

  • 21 ноември 2021 07:08

  • 327
  • 0
Над половината от населението на Иран е изцяло ваксинирано
© Getty Images/Guliver

Над половината от населението на Иран е ваксинирано изцяло срещу КОВИД-19, обяви министерството на здравеопазването, съобщи Франс прес, като отбеляза, че броят на заразените и починалите в страната започва да намалява.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28799

От началото на ваксинационната кампания през февруари по две дози са получили над 44,2 милиона души от 83-милионното население на Иран, съобщиха вчера здравните власти. 12,2 милиона други са получили първа доза.

Иран използва различни ваксини, включително китайската "Синофарм". Страната е най-тежко засегнатата от пандемията в Близкия изток, с над 6 милиона регистрирани случаи на заразяване и близо 129 000 жертви, по данни на министерството на здравеопазването.

Според някои ирански представители дори тези данни подценяват броя на заразените и починалите. Въпреки това броят на новите случаи и починалите е започнал да пада от началото на септември, след като отбеляза рекордни стойности през август.

Иранският президент Ебрахим Раиси нареди вчера отмяна на наложената преди година забрана за движение с частни автомобили в градските райони от 22 до 3 часа. В четвъртък страната отвори "експериментално" вратите на футболните стадиони, като им позволи да работят с 30 на сто от капацитета си, допълва БТА. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28799

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
327 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини