Иран: Отбихме атака на САЩ

  • 03 ноември 2021 15:21

  • 950
  • 4
Иран: Отбихме атака на САЩ
© Getty (архив)

"Отбихме американска атака", това заявиха от иранския Корпус на стражите на Ислямската революция (КСИР), цитирани от базираната в Техеран медия Мехр.

Според информацията, разпространена от властите в Ислямската република, боен кораб на военноморския флот на САЩ е пленил танкер в Оманския залив. На борда на кораба, превозващ течни горива, са се качили американски военни, които са започнали да източват товара.

"Тези действия бяха предотвратени благодарение на бързата реакция на подразделенията на КСИР, които върнаха пленения танкер и предотвратиха опита за кражба", допълни осведомителната агенция.

"Американците напуснаха пленения кораб и той бе изтеглен в териториалните води на Ислямска република Иран", добави Мехр без да съобщава подробности около случая.

"От американската страна заявиха, че имало инцидент с кораб на Пети флот, но не разкриха повече информация", това написа израелският в. "Аарец".

"След като САЩ излязоха от споразумението на иранската ядрена програма, тогавашният президент Доналд Тръмп наложи санкции върху износа на течни горива от Ислямската република. Сегашният американски държавен глава Джо Байдън не промени политиката на Вашингтон спрямо Техеран", добави медията от еврейската държава.

САЩ въведоха санкции срещу Иран заради програма за дронове

Последвайте канала на

Валери Зайцев
950 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.11.03 | 15:52

1
Сащ просто не са решили и не са ви отбили от земята

2021.11.03 | 16:20

4
До долния - с първи камилски корпус ли ще го направят? Я виж кой върна в каменната ера Ирак, Авганистан... Тия чаршафоглавите не са по-напред. Просто на никого не му се занимава с тях.
….

2021.11.03 | 16:03

2
Въобще не е така. По скоро Иран не са решили,не са изчистили янките

2021.11.03 | 16:08

3
Виетнам , Афганистан, Либия,Кавказ,Сирия...все отбити

Добави коментар

Водещи новини