Подпалиха жилище на имигранти в Израел

  • 04 юни 2012 11:24

  • 443
  • 0
Подпалиха жилище на имигранти в Израел
©

Неизвестни лица опожариха днес апартамент в центъра на Ерусалим, обитаван от еритрейски имигранти. Двама от тях са леко ранени, предаде АФП, като цитира говорителка на полицията.

"Рано сутринта непознати се опитаха да опожарят апартамент на африкански имигранти близо до пазара Махане Ехуда", каза говорителката. Входната врата е повредена. Двама души, които са били вътре, са пострадали от погълнатия дим и са приети в болница. Случаят се разследва. Извършителите ще бъдат арестувани и изправени пред съда", добави тя. Според израелски медии по стените на жилището бил надраскан надпис "Разкарайте се от квартала". Това кара полицията да предполага, че пожарът е с расистки мотив.

В Израел има над 62 000 нелегални имигранти, мнозинството суданци и еритрейци, проникнали в Израел от Египет, през слабо контролираната граница в Синайската пустиня. Израелските власти твърдят, че повечето от тях търсят работа, а не убежище. Присъствието им предизвика през май политическа полемика и прояви на насилие, досега предимно в южните райони на Тел Авив.

Последвайте канала на

БТА
443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини