ЕС: Конфликтът в Сирия достигна критична точка

  • 04 юни 2012 10:24

  • 791
  • 0
ЕС: Конфликтът в Сирия достигна критична точка
© gettyimages

Конфликтът в Сирия е достигнал до критична точка, пише в заявление на ръководителя на дипломацията на Европейския съюз Катрин АштънКатрин Аштън Катрин Маргарет Аштън, баронеса Ъпхоланд - британски и европейски политик. Родена на 20 март 1956 г., предаде РИА Новости.

Заради това Брюксел е готов да работи в тясна връзка с Русия за прекратяването на насилието в близкоизточната страна, пише в официален документ, разпространен по време на срещата на върха Русия – ЕС близо до Санкт-Петербург. Според Аштън Москва има ключова роля в урегулирането на конфликта. В същото време пратенитикът на Арабската лига в Сирия, бившият генерален Секретар на ООН Кофи Анан, не изключи възможността за създаването на нов мирен план. 

Днес държавници от 27-те и техният домакин руският президент - Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 ще обсъждат освен събитията в Сирия, еврокризата и ситуацията около ядрената програма на Иран.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини