Израелска медия: Хора на ХАМАС има сред "агентите на МОСАД"

  • 27 октомври 2021 16:17

  • 594
  • 0
Израелска медия: Хора на ХАМАС има сред "агентите на МОСАД"
© Getty (архив)

"Сред така наречените агенти на израелската разузнавателна служба МОСАД, арестувани в Турция, има хора от радикалната палестинска групировка ХАМАС", предаде нюзру.

Базираната в Израел медия се позова на анализ, извършен от специалисти по проблемите на Близкия изток. "При сравняване на публикациите в турския вестник "Сабах" и биографии на дейци на ХАМАС се установи, че единият от задържаните, посочен с инициалите М.А.С., е Мухамад Салхау ал Тамими. За него е известно, че е роден в Хеброн (палестински град на около 30 километра от Ерусалим) в семейство на палестински екстремисти. Ал Тамими се е прехвърлил в Турция и там е завършил медицина", добави нюзру.

"Другият арестуван при операцията на турските служби, с инициали Р.А.А., също е активист на ХАМАС. Става дума за 46-годишния Раад аш Ашур, по-рано живял в Палестина и член на военно крило на организацията "Бригадите Изадин ал Касам". Той е излежал присъда за тероризъм в израелски затвор и след това заминал за Турция", посочи изданието от еврейската държава.

Да припомним, в. "Сабах" на 21 октомври написа, че контраразузнавателната служба на Турция МИТ е задържала 15 души, смятани за агенти на МОСАД. Според публикациите арестуваните са следели най-вече палестински студенти и са получавали пари от чужбина.

Турция: Арестувахме 15 агенти на МОСАД

Бившият заместник-директор на израелската разузнавателна служба Рам Бен Барак отхвърли твърденията на турското издание.

В Израел: Няма арестувани агенти на МОСАД в Турция

Последвайте канала на

Валери Зайцев
594 0

Свързани новини

Водещи новини