Израел отчита спад на новозаразените от COVID1-9 след бустерната ваксинация

  • 04 октомври 2021 16:36

  • 495
  • 0
Израел отчита спад на новозаразените от COVID1-9 след бустерната ваксинация
© Getty images (архив)

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел се понижи значително около два месеца след като започна поставянето на трета бустерна ваксинна доза, предаде ДПА,  цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

За последното денонощие министерството на здравеопазването отчете 2653 нови случая. Между края на август и началото на септември Израел отчиташе по над 11 000 нови инфекции на ден, най-високото равнище от началото на пандемията. Тогава обаче се правеха и повече тестове.

По данни на здравното министерство около 61 процента от 9,4-милионното население на Израел е ваксинирано два пъти, а около 37 процента - три пъти. Необходимо условие за третата доза е втората да е била поставена преди поне пет месеца.

В края на юли Израел стана първата страна в света, започнала да поставя трета ваксинна доза.

Според министерството понастоящем има 564 тежко болни от COVID-19 пациенти. През септември на моменти бройката надхвърляше 700. В огромната си част тежко болните са неваксинирани, обясни министерството.

Вчера на заседание на правителствената комисия за борба с коронавируса министър-председателят Нафтали Бенет каза: "Новините са добри. Започнахме да блокираме делта варианта, но би било много опасно точно сега да сваляме гарда".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
495 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини