Талибанското правителство обяви останалите членове на кабинета

  • 21 септември 2021 14:11

  • 565
  • 0
Талибанското правителство обяви останалите членове на кабинета
© Getty Images

Талибанското правителство обяви днес нови членове на своето правителство. Сред тях няма жени, но има представител на етническото малцинство на хазарейците, предаде ДПА.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид каза, че жител на североизточния район Панджшер става министър на търговията, а един от заместник-министрите на здравеопазването е хазареец. Говорителят изтъкна, че при подбора на новите висши правителствени служители водещ фактор е бил професионализмът им. Изборът на първите министри - които са пущуни и видни фигури от талибанското движение, беше разкритикуван, тъй като не отговаряше на обещанията на талибаните да съставят представително правителство.

Днес за заместник-министри на вътрешните работи и отбраната отново бяха назначени висши талибански командири - Садр Ибрахим и Абдул Каюм Закир. Сред новите членове на кабинета отново нямаше жени. Месец след като талибаните взеха властта все още нито една държава не ги е признала официално за легитимното правителство на Афганистан. Говорителят им каза днес, че международната общност и страните от региона трябва да възстановят дипломатическите отношения с новото афганистанско правителство и изрази надежда, че то ще бъде признато в близко бъдеще.

Афганистанки отново излязоха на улицата, за да настояват за зачитане на човешките им права

Въпросът за включването в правителството на представители на различни етноси и групи е ключов за преценката на страните дали да признаят талибаните и да възстановят отпускането на помощите, на които страната разчита. Талибанският кабинет беше обявен в момент, когато безработицата расте и бедността се задълбочава, съобщава БТА.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини