Петима убити при стълкновения между шиити и сунити в предградие на Бейрут

  • 01 август 2021 20:50

  • 838
  • 0
Петима убити при стълкновения между шиити и сунити в предградие на Бейрут
© gettyimages (архив)

Най-малко петима души загинаха днес при стълкновения между шиити и сунити в Халде, южно предградие на ливанската столица Бейрут, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Очевидец заяви пред ТАСС, че механизирани патрули на ливанската армия са преустановили движението по пътната артерия, свързваща Бейрут със Сайда и са блокирали района на стълкновенията, в който се е стигнало до сериозни престрелки. "Беше извършено нападение срещу погребална процесия, която се движеше от Халде на юг. В нея участваха членове на шиитското движение "Хизбула", каза очевидецът. По предварителна информация един от убитите е ръководител на местната шиитска общност.

Ливанци щурмуваха дома на шефа на МВР

По погребалната процесия са стреляли въоръжени бедуини, произхождащи от живеещите в Халде сунитски кланове. Ливанският президент Мишел Аун призова армията да възстанови спокойствието и сигурността в предградието на столицата и да задържи виновните за случилото се. Ливанските въоръжени сили заявиха в Туитър, че ще стрелят по всички, участващи в престрелките в Халде.

Филип Епитропов
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини