Две дубайски принцеси са сред подслушваните от "Пегас"

  • 22 юли 2021 21:17

  • 1548
  • 1
Две дубайски принцеси са сред подслушваните от "Пегас"
© gettyimages

Телефонните номера на принцеса Хая бинт ал-Хусейн, бивша съпруга на емира на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, и осем от нейните близки сътрудници се появяват също в набора от данни, свързан с израелския шпионски софтуер на NSO.

Тези данни са получени от Forbidden Stories и Amnesty International и са анализирани от медийни организации по целия свят, съобщава „Гардиън“.

Саудитска Арабия и Мароко отрекоха да са използвали шпионския софтуер "Пегас"

Цифрите в изтеклата информация включват тези на личния асистент на Хая, топ служители в нейната частна охранителна фирма и дори един от адвокатите, които я съветват в спора за попечителство с шейх Мохамед, предаде БНТ.

Принцеса Латифа от Дубай се появи публично за пръв път от 3 години Сред таргетираните предполагаемо е била и отвлечената доскоро дъщеря на Шейха, принцеса Латифа. Член на Камарата на лордовете е сред повече от 400 души, чиито номера на мобилни телефони в Обединеното кралство се появяват в изтеклия списък с номера, идентифицирани от клиентските правителства на NSO Group между 2017 и 2019 г.

Мая Йорданова
1548 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Всички искат да слушат,

2021.07.23 | 05:55

1
Нe всички гo мoгaт. Щoм дaннитe сa "aнaллизиpaни", a нe пy6ликyвaни зa oткpит дoстъп, знaчи яснa pa6oтaтa, нeкoя aмepикaнскa фиpмa, кoятo пpaви пoдo6eн сoфтyep e yплaшилa ЦРУ, чe дaннитe oт пoдслyшвaнeтo щe хoдят нe във Аpлингтoн, a y Рaмaт Хaшapoн и нaшитe пapтньopи сa спpeтнaли мaлкo кoмпpoмaтчe.

Добави коментар

Водещи новини