Иран: Западът да не ни натиска

  • 23 май 2012 13:47

  • 1077
  • 2
Иран: Западът да не ни натиска
©

Опитите на Запада да окаже натиск върху Иран заради ядрената му програма са ялови, каза външният министър на Ислямската република Али Акбар Салехи, предаде Би Би Си.

Изявата на дипломат номер едно на Техеран идва малко преди срещата в Багдад, посветена на иранската ядрена програма. В същото време той подчерта, че при преговорите между Техеран, от една страна, и петте държави постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН - САЩ, Великобритания, Франция, Русия и Китай и Германия, от друга, може да бъде постигнато споразумение. "Идеите, които обсъждахме, могат да дадат резултат на срещата в столицата на Ирак. Надявам се, че до ден-два ще имате добри новини", заяви Салехи пред журналисти в Техеран.

На среща в Истанбул миналия месец бе решено преговорите да бъдат проведени в Ирак. Западните държави въведоха санкции срещу Ислямската република заради ядрените разработки. Техеран, от своя страна, твърди, че експериментите имат единствено мирен компактен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Щик

2012.05.24 | 20:56

2
И без това американците знаят само да разпалват войни по света- време е Иран да им пусне една ракета,за да разберат какво значи война и бедствия..........

2012.05.23 | 16:55

1
да, ама "експериментите имат единствено мирен компактен" (не знам какво значи това, но така е написано в новината)

Добави коментар

Водещи новини