Мъж се ваксинира срещу COVID-19 и почина след 10 минути

  • 29 юни 2021 15:30

  • 5131
  • 0
Мъж се ваксинира срещу COVID-19 и почина след 10 минути
© Getty images

В Йордания почина мъж малко след като се ваксинира срещу COVID-19 с препарата на AstraZeneca, съобщава йорданската държавна агенция Petra.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

На 27 юни 66-годишният мъж пристигнал в центъра за ваксинация в кампуса на Йорданския университет, за да се имунизира. Лекарите го ваксинирали и го изпратили в зоната за почивка. 10 минути след убождането обаче мъжът изпаднал в безсъзнание.

Мъж колабира заради жегата при пункт за ваксинация в Плевен

Медиците опитали да го реанимират, след което бил качен на линейка и откаран в най-близката болница. Там обаче обявили, че пациентът е мъртъв, пише Блиц.

По данни на здравния министър, пациентът е получил първата си доза на 4 април. Втората игла е направена след 12-седмично изчакване. Министърът подчерта, че мъжът не е съобщил за странични ефекти след получаването на първата доза. Той казва още, че потенциалните странични ефекти на ваксината AstraZeneca, включително образуването на тромби, не се появяват веднага, а 5 дни след ваксинацията.

От думите му става ясно още, че е назначена съдебномедицинска експертиза, която да определи точната причина за инцидента.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
5131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини