Хондурас откри посолството си в Ерусалим

  • 24 юни 2021 18:44

  • 281
  • 0
Хондурас откри посолството си в Ерусалим
© Pixabay

Хондурас откри днес своето посолство в Ерусалим, като по този начин стана третата страна в света, последвала примера на САЩ, които по времето на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския преместиха американското посолство от Тел Авив в града, върху който и израелците и палестинците имат претенции, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По повод на откриването на посолството президентът на Хондурас Хуан Орландо Ернандес е на визита в Израел.

Откриват новото американско посолство в Ерусалим

Той и израелският премиер Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ подписаха днес в Ерусалим и няколко споразумения за сътрудничество.

Израел гледа на целия град Ерусалим като на своя единна столица, докато палестинците искат Източен Ерусалим за столица на тяхната бъдеща държава.

САЩ преместиха посолството си в Ерусалим през 2018 г. Гватемала и Косово първи последваха примера им. Парагвай също откри посолство в Ерусалим през 2018 г., но после промени позицията си. Повечето страни имат посолства в Тел Авив заради оспорвания статут на Ерусалим.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини