Гледай на живо

ЦСКА - София хвърли здрав бой на хърватския Осиек - На живо след 4:2 на стадион "Васил Левски"

Иран възстанови правото си на глас в Общото събрание на ООН

  • 12 юни 2021 06:39

  • 276
  • 1
Иран възстанови правото си на глас в Общото събрание на ООН
© gettyimages

Иран си възстанови правото на глас в Общото събрание на ООН, след като САЩ направиха възможно Техеран да използва замразени в Южна Корея финанси, с които да заплати около 16 млн. долара, дължими на международната организация, съобщава БТА.

През януари т.г. Иран изгуби правото си на глас в 193-местното събрание, защото повече от две години не бе плащал вноските си.

В събота подновяват разговорите за ядреното споразумение с Иран

Страната дължи на ООН над 65 млн. долара, но е платила минималната част от дълга си, за да си възвърне правото да гласува на заседанията на Общото събрание. Изплащането на част от дълга става по време, когато администрацията на президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и ирански представители се готвят за шестия кръг от непреките си преговори във Виена за това как двете страни да подновят ангажиментите си към ядрената сделка между Иран и световните сили от 2015 г. Тя предвиждаше ограничаване на иранската ядрена програма в замяна на облекчаване на международните санкции срещу Техеран.

През 2018 г. тогавашният президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския оттегли САЩ от споразумението и възобнови санкциите срещу Иран.

В отговор Техеран постепенно започна да надхвърля договорените лимити за обогатяване на уран.

Мая Йорданова
276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kimberlyxcnra

2021.06.12 | 07:53

1
М­л­а­­д­­­а­­­ ­м­­о­­к­­р­­­а­­ ­­­у­­­ч­­е­н­­и­­ч­­к­­­а­­­ ­ч­­­у­к­­а­ ­­ ­W­ ­W­ ­W­ ­­.­­ ­­­B­­ ­G­ ­­1­ ­­­7­­­ ­.­ ­­C­­­ ­­­L­ ­­­U­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини