Палестина: Израел надали ще започне сухопътна операция срещу нас

18 май 2021 14:51

Палестина: Израел надали ще започне сухопътна операция срещу нас
© Getty images (архив)
639 2

Надали Израел ще започне сухопътна военна операция срещу нас, това каза посланикът на Палестина в Русия Абдел Хафиз Нофал пред лента.ру.

По думите на дипломата военновъздушните сили на еврейската държава ще продължават своите операции срещу радикалните групировки "Хамас" и "Ислямски джихад". "Бойните действия най-вероятно провеждани от бойни подразделения на военновъздушните сили, може би ще бъдат включени и кораби на военноморския  флот. Надали обаче Израел ще започне сухопътна операция в ивицата Газа", каза още той.

Израел показа видео от военни операции

Според Нофал информацията, че администрацията на американския президент Джо Байдън планира да продаде оръжие на Израел за 735 милиона щатски долара не е изненадващо за представянето от него страна. "И демократите, и републиканците в по-голямата си част подкрепят Израел", коментира посланикът.

Дипломатът допълни, че настоящият държавен глава на САЩ  води по-балансирана  политика в Близкия изток от неговия предшественик Доналд Тръмп. "Господин Байдън призова за  мирно регулиране на конфликта. Той също възстанови вноските на САЩ във Фонда за подпомагане на палестинците на ООН", добави той.


По думите на посланика Израел и Палестина могат да се разберат  в рамките на два – три дена след начало на преговори. "Според мен диалогът с Израел трябва да се води с посредничеството на Близкоизточния квартет (ООН, Европейския съюз, САЩ и Русия)", посочи още Нофал.

Валери Зайцев
639 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Karladzxqa

2021.05.19 | 05:23

2
М­­­л­­­а­д­­а­­­ ­­­м­­­о­­­к­­­р­­­а­ ­­у­­­ч­­­е­­­н­­­и­ч­к­­­а­ ­­ч­у­­к­а­ ­ ­W­­ ­­W­ ­W­­ ­.­­­ ­B­ ­­­G­ ­1­ ­7­­­ ­­.­­­ ­­C­­­ ­­L­­ ­U­­ ­­B

2021.05.18 | 15:51

1
Палестинците са били там хилядолетия преди да дойдат евреите в тези земи, дори това го пише в еврейската религия" уж тогава Господ ги насочва към тези земи за да ги отърве от Фараона. Йерусалимм е винаги е била столица на Палестина, но окупирана от евреите. Израел е създадена държава на палестинска земя през 1948 и 1/4 от палестинския народ бяха избити от евреите, 2/4 изгонени по света и 1/4 останаха в отделни окупирани автономи!!

Добави коментар

Водещи новини