Байдън към Нетаняху: Подкрепям прекратяването на огъня между Израел и Хамас

  • 18 май 2021 07:46

  • 1402
  • 2
Байдън към Нетаняху: Подкрепям прекратяването на огъня между Израел и Хамас
© Колаж: Novini.bg/ Getty images

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви в телефонен разговор с израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и вчера, че подкрепя прекратяване на огъня между Израел и ислямисткото движение Хамас, което контролира ивицата Газа, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

"Президентът изрази подкрепата си за прекратяване на огъня и засегна въпроси, свързани с взаимодействието на САЩ с Египет и други партньори за постигането на тази цел", се казва в изявление на Белия дом.

Ракетният обстрел срещу Израел продължава

Байдън потвърдил пред Нетаняху "правото на Израел на самоотбрана" и призовал еврейската държава да положи всички възможни усилия за защитата на невинни мирни жители".

Също вчера държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обсъди в телефонен разговор с израелския външен министър Габи Ешкенази усилията на Вашингтон за прекратяване на насилието между Израел и палестинци, съобщи пресслужбата на Държавния департамент, цитирана от Ройтерс.

Ашкенази благодари на Блинкън за подкрепата му за Израел и осъждането на "терористичната дейност" на палестинското ислямистко движение Хамас, съобщи пресслужбата на израелското външно министерство, цитирана от ТАСС, предаде БТА. 

Ашкенази заяви също, че Израел ще продължи да действа срещу Хамас, докато не бъде възстановен мирът в южната и централна част на еврейската държава.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1402 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Tinajwsia

2021.05.18 | 15:13

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
XXX

2021.05.18 | 08:04

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини