Иранският външен министър разкритикува Израел

  • 12 май 2021 16:47

  • 460
  • 0
 Иранският външен министър разкритикува Израел
© Gettyimages

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф (на снимката) разкритикува днес Израел, заявявайки, че еврейската държава е отговорна за влошаването на ситуацията в региона, цитиран от ДПА.

Министърът изрази тази позиция след пристигането си в Сирия за преговори по повод последните развития в региона, съобщиха държавни медии. Израел е въвлечен в безизходна конфронтация с палестински екстремисти, при която бяха убити десетки души през последните два дни. Зариф осъди, по думите му, безпрецедентните и "престъпни действия на ционистите" в ивицата Газа и на окупираните територии.

Иранският министър, който се срещна със сирийския си колега Фейсал Мекдад, заяви, че Сирия "като една от водещите държави в оста на съпротивата има много важна роля в тази насока", предаде официалната сирийска информационна агенция САНА.

Мекдад каза, че визитата на Зариф идва в решителен момент за региона, когато "агресивната западна, американска и израелска политика ескалират и палестинският народ сега страда в резултат на кървавите методи" на Израел.

Сирийският министър добави, че Дамаск и Техеран координират тясно позициите си относно ситуацията "на окупираните територии".

Израел нанесе удари по "Хамас"

Иран е един от главните съюзници на сирийския президент Башар Асад в региона, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини