Отвлякоха 20-годишен модел в Йемен, искат да се уверят, че е девствена

12 май 2021 13:06

Отвлякоха 20-годишен модел в Йемен, искат да се уверят, че е девствена
© Фейсбук
3802 0

Бунтовническите хути в Йемен, които контролират по-голямата част от страната, включително и столицата Сана, са арестували през февруари 20-годишната моделка и актриса Интисар ал Хаммади по обвинение, че е проституирала и употребявала наркотици. Също така искат да се уверят дали още е девствена, съобщиха световните агенции, позовавайки се на информация от "Амнести интернешънъл".

Хаммади, която често е публикувала свои снимки по социалните мрежи, които според местните власти са в разрез с общоприетите норми на поведение в Йемен, е била заловена посред бял ден от хутите и "принудена да признае", че се е дрогирала и проституирала, споделиха още от международната организация за защита на човешките права.

Според адвоката на момичето дори е била подложена на процедура за удостоверяване на девствеността ѝ, което според "Амнести интернешънъл" е форма на сексуално насилие и се счита за нарушаване на международните правила.

"Амнести": През 2020 г. най-много екзекуции е имало в Близкия изток

Наблюдатели коментират, че случващото се с Хаммади е вид назидание за разкрепостеното ѝ поведение в социалните мрежи в дълбоко консервативното йеменско общество.

Редица международни организации вече призоваха хутите да освободят незабавно момичето. Заедно с Хаммади са били задържани още трима души по време на фотосесия, а според адвоката им властите не са предоставили нито заповед за задържането им, нито конкретика за ареста им.

,,Макар че съм техен адвокат, и до днес нямам представа какво точно е обвинението срещу клиентите ми'', сподели пред АФП Ал Камал, допълвайки, че в публичното пространство има единствено слухове, че са проститутки и наркоманки, но без да са предоставени каквито и да било доказателства.

Novini.bg
3802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини