Израел подготвя ваксинацията и на децата

21 април 2021 06:24

Израел подготвя ваксинацията и на децата
© Pixabay
844 1

Израел планира втори кръг на ваксинацията срещу коронавирус след шест месеца, като очаква до тогава да бъде одобрено ваксинирането и на деца, каза премиерът Бенямин Нетаняху във вторник, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Около 81 процента от израелските граждани и постоянно пребиваващите в страната на вързаст над 16 години, тоест тези, за които е одобрена ваксината на "Пфайзер" в Израел, вече са получили и двете дози. Израел е заявил, че планира да започне ваксиниране и на възрастовата група от 12 до 15 години, щом това бъде разрешено от американската Федерална агенция за контрол на храните и лекарствата. "Пфайзер" и партньорът му "Бионтех" поискаха извънредно разрешение за това по-рано този месец.

Ваксинирането на децата и младите хора се смята за решавата стъпка в постигането на колективен имунитет и овладяването на пандемията, смятат мнозина експерти. Според "Пфайзер" ваксината й е безопасна, ефективна и предизвиква устойчив отговор с антитела във възрастовата група 12 - 15 години.

Проф. Мария Николова поясни какво е нивото на защита след първа игла на "АстраЗенека"

Според изпълнителния директор на "Пфайзер" хората "вероятно" ще се нуждаят от трета доза от ваксината в рамките на 12 месеца и може да имат нужда от ежегодна ваксинация.

Novini.bg
844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.21 | 08:25

140208
Нормално, видя се че 70 80% не стигат за измислените тестове. Когато имунизират всички ще се види, че пак има положителни пср тестове. Никога няма да изчезнат, от тестчета се правят много пжвече пари отколкото от ваксини

Добави коментар

Водещи новини