Техеран е сезирал Интерпол по случая с експлозията в Натанз

  • 18 април 2021 15:51

  • 584
  • 0
Техеран е сезирал Интерпол по случая с експлозията в Натанз
©

Иранските власти са поискали помощ от Интерпол в преследването на основния заподозрян във връзка с експлозията от 11 април в ядрения комплекс в Натанз, за която бе обвинен Израел. Това пише днес всекидневникът "Кайхан", предаде Франс прес.

Вчера държавната телевизия в Иран разпространи снимка на лице, което нарече Реза Карими. Според нея 43-годишният мъж е "извършителят на саботажа" в ядрените инсталации в Натанз.

Заподозреният "избягал" преди инцидента и бил разпознат "благодарение на усилията на разузнавателното министерство" в Ислямската република. "По законен път се вземат" мерки, необходими, за да бъде той "арестуван и екстрадиран", увери телевизията, без да добави подробности.

Ултраконсервативният в. "Кайхан" посочва днес, че Техеран е сезирал Интерпол с оглед да бъде арестуван заподозреният, но също без други уточнения.

Дверсията в Натанз е извършена чрез задействане на взривно устройство

По молба на държава членка международната полицейска организация може да издава "бюлетини", по-специално "червени", които представляват искания за арест на заподозрени с оглед по-нататъшна екстрадиция.

Тази сутрин обаче на сайта на Интерпол нямаше никаква "публична червена бюлетина" по случая в Натанз, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

В Иран не бе достъпна никаква друга информация, а министерството на разузнаването не разпрати официално комюнике на тази тема.

Последвайте канала на

Novini.bg
584 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини