Израел отваря за ваксинирани туристи

  • 13 април 2021 15:54

  • 501
  • 0
Израел отваря за ваксинирани туристи
© gettyimages

Израел ще позволи на ваксинирани групи чуждестранни туристи да влизат в страната от 23 май, се казва в съвместно изявление на министерствата на здравеопазването и туризма.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Министърът на туризма Орит Фаркаш Хакоен и министърът на здравеопазването Юли Еделщайн постигнаха споразумение за схема за приемане и влизане на групи ваксинирани туристи от чужди държави. От 23 май границите на Израел ще бъдат отворени за първи етап на влизане на ваксинирани чуждестранни туристи на групи, тъй като те ще бъдат по-лесни за контрол“, се казва в изявление на отделите.

Нетаняху: Никога няма да позволя на Иран да се сдобие с ядрени оръжия

Туристите ще трябва да си направят PCR тест за коронавирус преди да се качат на самолета, както и да преминат тест и серологичен анализ на летище "Бен Гурион", за да потвърдят имунитета, получен в резултат на ваксинации или предишно заболяване, се казва в изявлението.

„Ще продължа да настоявам за пълното възстановяване на входящия туризъм в Израел, което ще помогне в голяма степен на израелската икономика и ще осигури работните места, от които много израелци се нуждаят толкова много днес“, каза министърът на туризма Орит Фаркаш Хакоен.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини