Грузинският президент се ваксинира с препарата на "АстраЗенека"

  • 18 март 2021 12:18

  • 600
  • 2
Грузинският президент се ваксинира с препарата на "АстраЗенека"
© Getty (архив)

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили днес се ваксинира срещу коронавирусната инфекция с препарата на "АстраЗенека", предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012


"Лидерката на кавказката република, която на 18 март навърши 69 години, апелира към своите съграждани да се ваксинират срещу заразната болест", разказа още медията.

"Ако искаме да преборим коварното заболяване, което обхвана целия свят, ние трябва да се доверим на постиженията на съвременната наука. Ето защо аз ви призовавам - да използвате препарати за имунизация. Пожелавам ви здраве", каза държавният глава в обръщение към съгражданите си, цитирана от ТАСС.

"Грузия стартира ваксинационна кампания на 15 март. Към днешна дата са имунизирани около 2700 души. Правителството в Тбилиси планира към края на годината да ваксинира 1,7 милиона граждани на страната (60 на сто населението)", посочи още информационната агенция.

Какво прави рамото най-подходящо за инжектиране на COVID ваксина

От 26 февруари 2020 г., когато бе съобщено за първия случай в Грузия, в страната са регистрирани над 236 000 пациенти", посочи още базираната в Москва медия.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Heathera19

2021.04.10 | 03:55

2
­В­и­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­­­о­­я­­т­­­а­­ ­­­т­и­й­­н­­ ­­п­у­т­­к­а­­­ ­-­­­ ­­­W­­W­­­W­­.­B­­­G­­1­7­­.­­­C­L­­U­­B­­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.20 | 14:59

1
НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЯКОИ ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ НЯКОИ АМЕРИКАНСКИТЕ НЯКОЙ БЕЛГИЙСКИТЕ НАПРИМЕР С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ПЪТИ СА КАЗВАЛИ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИ КОЙТО ДА РАЗРЕШАТ ДЖЕНДЪРИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА СТАНАТ КАТО ДЕТЕТО НА БРАД ПИТ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО ПОВЯРВАТЕ МИ НЕ ВИ ЛЪЖА ТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини