Нафтали Бенет - новият "балансьор на властта" в Израел

  • 17 март 2021 14:03

  • 281
  • 1
Нафтали Бенет - новият "балансьор на властта" в Израел
© Getty images

Бивш предприемач, натрупал състоянието си в сферата на технологиите, впоследствие министър на отбраната и лидер на израелската радикална десница, Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ може да се наложи като новият "балансьор на властта" след израелските парламентарни избори, информира БТА.

Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ ръководи формацията Ямина, която застъпва едновременно икономически ултралиберализъм, твърда линия по отношение на Иран и анексиране на почти две трети от окупирания Западен бряг, което осигурява на неговата дясна партия голяма популярност сред заселниците.

Седмица преди националните избори, четвъртите за по-малко от две години поради неспособността на партиите да съставят или запазят управляващи коалиции, всички погледи са вперени в Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ, лидер на единствената голяма партия, която все още не е декларирала позициите си.

Нетаняху не пътувал за ОАЕ от страх от ракетен обстрел

В страната, поляризирана между поддръжници и противници на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, премиерът, който управлява от 2009 г., Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ се обгражда с тайнственост: дали ще се присъедини към коалиция, която да свали от власт, или ще спаси "краля" Нетаняху?

Залагането е започнало, но тъй като и двата лагера може да имат нужда от неговите гласове, за да управляват, според последните проучвания, Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ остава ключова личност в тези избори, като отнема ролята на "създател на крале" от светския националист Авигдор Либерман, който днес се противопоставя на Нетаняху.

Син на американски имигранти, роден на 25 март 1972 в Хайфа (Северен Израел), Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ се наложи като един от любимците на "нацията на стартъп компаниите" със своето предприятие за киберсигурност Cyotta, продадено за 145 милиона долара през 2005 г., преди да се хвърли в политиката следващата година с партията Ликуд на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

Израелският премиер бе в болница

Силни думи

Тогава партията е в опозиция. Две години по-късно Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ напуска Ликуд, за да ръководи известно време Съвета Йеша (Moatzat Yesha - Йеша, акроним на иврит, Юдея, Самария и Газа, сиреч Западния бряг и Газа) , основната група за защита на стотици хиляди израелски заселници на окупирания Западен бряг, които ще станат неговия начален капитал за политическа търговия.

През 2012 г. той поднася изненада на израелската политическа сцена, като поема ръководството на дясната радикална формация "Еврейски дом", която привлича част от заселниците с крайните си изявления. Пример? Конфликтът с палестинците не може да бъде решен, а трябва да се търпи като "шрапнел в задника". Или: няма израелска окупация на Западния бряг, защото "никога не е имало палестинска държава". И още: "терористите трябва да бъдат убивани, не освобождавани", адресирано към палестински затворници...

Израелски съд отложи началото на делото за корупция срещу Бенямин Нетаняху за април

"Еврейски дом" се обединява с други микропартии за сформирането на "Ямина" ("Надясно"), формация, известна с "рекламното си лице" Айелет Шакед, но ръководена днес от Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ, който участваше в коалиции, ръководени от Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, преди да ги напусне.

Така бившият експерт по киберсигурност, живеещ в заможния град Раанана, в Централен Израел, става министър на отбраната през 2018-2019 г., заплашвайки Иран със съдбата на Виетнам, ако Ислямската република продължи да засилва военното си присъствие в съседна Сирия.

Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ споделя идеологически пристрастия с премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, който отправя все повече нападки срещу него с приближаването на финала на предизборната кампания. След изборите Нафтали БенетНафтали БенетНафтали Бенет, роден на 25 март 1972 г. е израелски политик, служил като 13-и и настоящ може да се изправи пред труден избор: да спаси Нетаняху, който споделя убежденията му, или да сложи край на управлението му, най-дългото в историята на Израел, като се присъедини към опозиционна коалиция. Освен ако не притисне и едните, и другите, за да се възкачи самият той на престола.

Последвайте канала на

Novini.bg
281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tiffanya23

2021.04.10 | 03:55

1
­­­В­­и­ж­­­т­­­е­­­ ­м­­­о­­я­т­­а­ ­­­т­и­й­­н­­ ­­­п­­­у­­т­к­­а­­ ­-­­ ­­W­W­­­W­­.­­­B­­­G­­­1­­7­­­.­­C­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини