Полицията в Йордания използва сълзотворен газ, за да разгони протестиращи срещу локдауна

  • 16 март 2021 06:38

  • 356
  • 2
Полицията в Йордания използва сълзотворен газ, за да разгони протестиращи срещу локдауна
© Getty Images, архив

Полицията в Йордания използва вчера сълзотворен газ, за да разгони протестиращи срещу вечерния час, наложен за ограничаване на бързото разпространение на коронавируса, съобщи Ройтерс, като се позовава на очевидци.

Стотици излязоха на протести в няколко йордански градове, включително столицата Аман вчера, за втори пореден ден. Много от демонстрантите призоваваха за оставка на правителство и прекратяване на извънредното положение, въведено след избухването на пандемията и което според правозащитни групи нарушава гражданските и политическите права.

Йорданският здравен министър подаде оставка поради недостиг на кислород, довел до смъртта на седем пациенти с COVID-19

Властите изпратиха няколко хиляди полицаи от силите за борба с безредици, за да разпръснат протестиращите. Очевидци съобщават за десетки арестувани.

В няколко града полицията използва сълзотворен газ, за да разгони тълпите. Властите блокираха за няколко часа някои приложения на Фейсбук, позволяващи живо излъчване от мястото на протестите.

През последните 24 часа Йордания е регистрирала близо 10 хиляди новозаразени, най-високия брой от началото на пандемията. В страната с население от 10 милиона жители досега от КОВИД-19 са починали 5 428 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Marya17

2021.04.10 | 03:55

2
­­­В­­­и­­ж­т­­­е­­ ­­­м­­о­­­я­­­т­­­а­ ­­т­­­и­­­й­н­ ­п­­у­­т­­к­а­­­ ­­­-­­ ­W­W­W­.­B­­­G­­1­­7­­.­C­­­L­­­U­­B­­

2021.03.16 | 08:16

1
НАВСЯКЪДЕ КОМУНИСТИТЕ ПРАВЯТ ЗУЛУМИ

Добави коментар

Водещи новини