Армения прекрати мандата на представителката на УНИЦЕФ

  • 09 март 2021 09:05

  • 273
  • 2
Армения прекрати мандата на представителката на УНИЦЕФ
© Getty (архив)

Арменските власти прекратиха мандата на представителката на детския фонд на ООН /УНИЦЕФ/ в страната Марин Кларк-Хатинг заради методите ѝ на работа, съобщи днес пред ТАСС говорителката на външното министерство на Армения Ана Нагдалян.

"Общите недостатъци в методологията на работа на представителя на УНИЦЕФ в Армения Марин Кларк-Хатинг по никакъв начин не помагат за установяване на сътрудничество, бяха твърде проблематични за арменската страна, поради което правителството на Армения взе решение да прекрати дейността на Кларк-Хатинг в качеството ѝ на представител на УНИЦЕФ в Армения", заяви говорителката. Тя уточни, че постоянният координатор на ООН и представители на УНИЦЕФ са били уведомени за това решение.

Снощи арменски медии, позоваващи се на собствени източници, съобщиха, че арменските власти подозират Кларк-Хатинг в шпионаж в полза на Азербайджан и Великобритания. Според медиите Ереван е решил да прекрати нейния мандат.
 

Протести блокираха центъра на Ереван


Марин-Кларк Хатинг беше назначена за представител на УНИЦЕФ в Армения през юли 2020 година.

Последвайте канала на

273 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ashleya23

2021.04.10 | 03:56

2
­­В­и­­ж­т­­­е­­ ­­­м­­о­я­­­т­­­а­­­ ­­­т­и­­­й­­н­­ ­­п­у­­­т­­­к­­­а­­ ­­­-­­­ ­W­­­W­W­­­.­­­B­G­1­7­­­.­C­­L­­­U­­B­­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.20 | 17:43

1
НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЯКОИ ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ НЯКОИ АМЕРИКАНСКИТЕ НЯКОЙ БЕЛГИЙСКИТЕ НАПРИМЕР С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ПЪТИ СА КАЗВАЛИ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИ КОЙТО ДА РАЗРЕШАТ ДЖЕНДЪРИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА СТАНАТ КАТО ДЕТЕТО НА БРАД ПИТ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО ПОВЯРВАТЕ МИ НЕ ВИ ЛЪЖА ТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини