Иран: Осуетихме опит за отвличане на пътнически самолет

05 март 2021 16:13

 Иран: Осуетихме опит за отвличане на пътнически самолет
© Getty (архив)
531 1

Иранската революционна гвардия заяви днес, че е осуетила опит за отвличането на пътнически самолет по време на полет миналата нощ, предаде АП.

Опитът за отвличане на самолет "Фокър" 100 на иранските авиолинии е бил извършен по време на полет от Ахваз, Югозападен Иран, до Машхад, Северозападен Иран, съобщи иранската революционна гвардия на уебсайта си.

В изявлението на гвардията не се разкрива самоличността на опиталия се да отвлече самолета, казва се само, че той е опитал да го отклони към южните брегове на Персийския залив.

Описанието съвпада с географското разположение на Бахрейн, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, три страни, отнасящи се с подозрение към намеренията на Иран в региона на Близкия изток.

Самолетът е направил извънредно кацане в Исфахан, Централен Иран, като при това никой не е пострадал. Все още не е ясно дали направилият опит да отвлече самолета човек е бил въоръжен и дали са му били повдигнати обвинения.

Мъж отвлече пътнически самолет над Русия (обновена+видео)

На борда на иранските вътрешни полети има въоръжени служители на военновъздушните сили, чиято задача е да осуетяват всеки опит за нападение или отвличане на самолета. Последният подобен опит бе извършен през 2000 г., припомня АП.

531 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Samanthaa22

2021.04.10 | 03:56

91494
­­­В­­­и­ж­т­­­е­­ ­м­­о­я­т­­а­ ­­­т­­и­­й­­­н­ ­­п­у­­­т­к­а­ ­­­-­­­ ­W­W­­­W­­­.­­B­G­1­­­7­­.­­C­L­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини