Лавров: САЩ ни предупредиха

  • 26 февруари 2021 13:45

  • 4705
  • 1
Лавров: САЩ ни предупредиха
© Getty (архив)

"САЩ ни предупредиха за удара си в Сирия", това каза руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

"Ние получихме по съответните канали информация за предстоящата операция на американските въоръжени сили в близкоизточната страна. Въпросните данни бяха подадени четири или пет минути преди началото на активните бойни действия", посочи още първият дипломат на Москва.

Както вече съобщихме, САЩ нанесоха първите си удари в Сирия от идването на новия президент Джо Байдън на власт (20 януари 2021 г.).

САЩ убиха проирански бойци в Сирия

Лавров днес в Москва проведе съвместна пресконференция с колегата си от Афганистан Мохамед Ханиф Атмар. "Ние ще продължим контактите със САЩ по отношение на вашата страна. Мирът в Афганистан е от ключово значение за целия свят. Ето защо ние няма да спираме нашето сътрудничество със САЩ и другите страни по света – Китай, Индия, Пакистан и други – и ще продължим опитите си за и установяването на траен мир в Афганистан и региона", каза още руският министър на външните работи.

Гостът от своя страна благодари да домакина. Първият дипломат на Кабул посочи още, че в рамките на посещението бяха подписани ключови документи за задълбочаване на двустранните връзки.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4705 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Karia22

2021.04.10 | 03:57

1
­В­­­и­ж­т­­е­­ ­­­м­­о­я­­­т­а­­ ­т­­­и­й­­­н­­ ­­п­­­у­т­­к­­а­­­ ­­­-­­ ­W­­W­­­W­­.­­­B­­G­1­7­­­.­C­­­L­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини