Арменският премиер: Нека ме разстрелят

  • 25 февруари 2021 16:34

  • 795
  • 4
Арменският премиер: Нека ме разстрелят
© Getty (архив)

"Нека ме разстрелят, това каза арменският премиер Никол Пашинян", цитиран от газетару.

Към 15 часа българско време министър-председателят организира в центъра на Ереван втори за днешния ден митинг на свои привърженици. "Единственият, който може да ме свали от власт, е народът на Армения, който ме избра. Ако суверенът реши по законен начин аз вече да не съм начело на правителството на нашата страна, аз съм готов да се оттегля и да се предам на правосъдието. Ако ми издадат смъртна присъда (отменена през 2003 г.) нека ме разстрелят тук", каза още той на централния площад "Свобода".

Градусът на напрежението в кавказката република се повиши за няколко часа. Днес Пашинян пописа заповед за освобождаване от длъжност на началника на Генералния щаб Оник Гаспарян и негов заместник. Двамата военни поискаха премиерът да подаде оставка заради предаването на Нагорни Карабах под контрола на Азербайджан.


Пашинян от своя страна обвини военните в опит за преврат, подклаждан от опозицията. Опоненти на Пашинян заявиха, че не са пучисти. "Армията има право да посочи истинския виновник за катастрофата и кой заплашва националната сигурност на Република Армения и го направи като поиска оставката на Пашинян", това каза Вазген Манукян. Той също призова своите привърженици да започнат блокада на парламента.

Ереван: Псувни и удари

Президентът и върховен главнокомадващ на въоръжените сили на бившата съветска република Армен Саркисян заяви, че все още не е подписал решението на премиера за освобождаване от длъжност на двамата военни. Държавният глава също призова управляващите и опозицията да запазят спокойствие. "Всяка една изпусната дума, действие, дори неволно, може да има тежки последици за нашата родина", заяви той.

Апел за успокояване на страстите отправи и Арменската църква. Свещениците призоваха двете страни в конфликта да седнат на масата за преговори.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
795 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Jennifera19

2021.04.10 | 03:57

4
­­­В­и­ж­­т­­е­­ ­­м­о­я­т­­­а­­ ­­т­­и­­­й­н­­­ ­­­п­у­­т­­­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­W­­W­­­.­­­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­L­­U­­­B­

2021.02.25 | 18:56

3
И на кол да го набият вече е късно! Арменците изгубиха играта, предадени от "про европейския си" премиер!
еma

2021.02.25 | 17:33

2
Те " цивилизованите Европейци " и Сорос го " докараха " на власт.Голям " герой" е защото ако го разстрелят ще остане в историята като " герой" а сега за мнозина е предател.
да

2021.02.25 | 17:33

1
да те разстрелят соросоид долен

Добави коментар

Водещи новини