Израел размени руски ваксини срещу пленена израелка в Сирия

  • 21 февруари 2021 20:09

  • 2603
  • 1
Израел размени руски ваксини срещу пленена израелка в Сирия
© gettyimages

Израел е платил на Русия 1,2 млн. долара, за да снабди сирийското правителство с ваксини срещу COVID-19 като част от сделка, осигурила освобождаването на израелка, държана в плен в Дамаск. Това разкриха днес израелски медии, цитирани от БTA.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Условията на тайната размяна с посредничеството на Москва между двете враждуващи държави остават неясни, но фактът, че Израел осигурява ваксини на Сирия, която държи на своя територия вражески ирански военни части, предизвика критики у дома. Освен това привлича вниманието и заради отказа на Израел да предаде големи количества ваксини на милионите палестинци на Западния бряг и по ивицата Газа.

Нетаняху: Разменихме затворници със Сирия

На пресконференция днес премиерът Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и заяви, че "нито една израелска ваксина" не е била включена в сделката. Той обаче не коментира темата дали Израел е платил руските ваксини, като се позова на желанието на Русия да бъдат запазени в тайна подробностите около размяната.

През ноември руският Фонд за преки инвестиции, който отговаря за разработването на "Спутник V", съобщи, че цената на една доза на международния пазар е под 10 щатски долара. В петък Израел обяви, че е издействал с помощта на Москва връщането у дома на една млада израелка, влязла по-рано този месец незаконно в Сирия. В замяна Израел освободи двама сирийски овчари, влезли на територията на Израел.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Juanitaa18

2021.04.10 | 03:58

1
­В­­и­­­ж­т­е­­ ­м­о­­­я­­­т­­а­­ ­­­т­и­­­й­­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­­а­ ­-­ ­­W­­W­­W­.­­­B­­G­­­1­­7­.­C­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини