В Израел взривиха част от дома на терорист

  • 11 февруари 2021 11:51

  • 515
  • 0
© Getty (архив)

Израелски военни и граничари са разрушили част от дома на терориста Мохамед Марух Кабха, арестуван за убийството на еврейката Естер Орген, предаде местното издание Вести.

Служителите на силовите ведомства са използвали контролиран взрив, за да разрушат два етажа от сградата в село Тура ал Арабия (в централната част на близкоизточната страна).

Семейството на екстремиста се е опитало да обжалва пред Върховния съд разрушаването с мотива, че жената и трите деца на Кабха не са знаели за терористичната дейност на своя съпруг и баща. Искането на роднините е било отхвърлено от високопоставените магистрати на еврейската държава и вчера граничарите и военните са провели операцията.


Ортен, майка на 6 деца, е била намерена мъртва на 20 декември. Тя е била убита с камък. По случая е бил арестуван Кабха, съден на няколко пъти за тероризъм и контрабанда на цигари.

"Властите в еврейската държава редовно разрушават (частично или напълно) домове на терористи. Тази практика е подлагана на остри критики и в Израел, и извън него", посочи още цитираната медия.

ЦАХАЛ показа ликвидация на терорист

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
515 0

Свързани новини

Водещи новини