Израел ваксинира срещу COVID-19 чужденци и кандидати за убежище

  • 09 февруари 2021 16:18

  • 453
  • 1
Израел ваксинира срещу COVID-19 чужденци и кандидати за убежище
©

Десетки кандидати за убежище и чуждестранни работници в Тел Авив днес се наредиха на опашка, за да им бъде поставена първа доза ваксина срещу COVID-19 в рамките на инициатива за имунизация на живеещите в израелския града чужденци, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

В кметството и медицинския център "Сураски" започна безплатното поставяне на ваксини на чуждестранните жители на града, много от които са кандидати за убежище без документи.

Гърция и Израел ще въвеждат "зелен паспорт" за пътувания без ограничения

В първия ден от функционирането си ваксинационният център в южната част на Тел Авив, където живее голяма мигрантска общност, бяха имунизирани десетки чужденци, които се наредиха на опашка пред сградата. Плакати предлагаха информация на английски, тигриня, руски и арабски език.

Сред имунизираните бяха чуждестранни работници от Филипините, Молдова и Нигерия, както и кандидати за убежище от Судан и Еритрея. Гарипели Сринавас Гоуд - индиец, който работи в Израел от осем години, заяви, че някои чуждестранни работници в Израел не разполагат със средства и със застраховка, за да си позволят да платят за поставяне на ваксина в частен кабинет. Имунизационната кампания е "много добро решение", аз съм "много щастлив", добави той.

Ейтан Шварц, говорител на кметството на Тел Авив, каза, че израелските власти имат отговорност "да ваксинират всички на територията на страната", и че те ще предприемат следващата стъпка да започнат "да ваксинират нелегалните (имигранти) и останалите без документи кандидати за убежище".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Evelyna20

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­и­ж­­т­­е­ ­­­м­­о­я­т­а­ ­­­т­­и­­­й­­­н­ ­п­у­­т­к­­­а­ ­­­-­ ­W­­W­­W­.­B­­­G­1­7­.­­­C­­­L­­U­­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини