Въпреки многото нови случаи на COVID-19, Израел разхлабва третата карантина

  • 07 февруари 2021 13:53

  • 3288
  • 3
Въпреки многото нови случаи на COVID-19, Израел разхлабва третата карантина
© Getty (архив)

Израел разхлаби днес третата си карантина, въпреки големия брой новорегистрирани случаи на зараза от коронавирус, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Разпореждане, което забраняваше на хората да се придвижват само в радиус от 1 километър от дома си, с което израелците не се съобразяваха много, беше отменено. На бизнесите беше позволено да отворят отново, но клиентите все така не могат да влизат в търговските обекти. Забраната за домашни посещения на хора извън тесния семеен кръг също беше отменена.

Отворени бяха природните резервати, извънградските вили също може да се посещават, но без да се канят гости.

Единственото международно летище на Израел обаче остава до голяма степен затворено. Не е ясно кога и къде ще отворят отново училища и детски градини.

Това става в условията на разногласия в коалицията на премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и между неговата дясна партия Ликуд и центристката формация "Синьо и бяло" на министъра на отбраната Бени Ганц.

Атмосферата на правителственото заседание миналата седмица беше изострена. Тогава Нетаняху обвини Ганц, че застрашава живота на хората като настоява за преждевременно разхлабване на ограниченията. Бившият началник щаб на израелската армия реагира гневно и каза, че цял живот е защитавал живота на израелците. Той заяви, че израелското общество е уморено, а бизнесът рухва заради ограниченията, които са били в сила твърде дълго.

Според изследователския сайт "Нашият свят във факти", Израел има най-висок брой новозаразени от всяка друга държава. Ефектът от ваксинирането се нуждае от повече време, за да се прояви, вероятно заради агресивния британски щам на COVID-19.

Парадокс в Израел: Все повече новозаразени на фона на масовата ваксинация

Над 5000 израелци са починали досега от усложнения, свързани с COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
3288 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.02.07 | 16:58

3
Ей, много "силни" били ваксите, брей:)))! Най-активните ваксаджии се доказват и като най-податливи на коронясване:)))?!? НОЩ-ниците в Бантустан, дали имат обяснение:)))?
Бай Васо Сърбеца

2021.02.07 | 15:07

2
Кво постоянно ни заливате с информация относно тази подчовешка гнусна раса от паразити!?
Народа

2021.02.07 | 15:00

1
Трябват задължителни мерки поне 2-3 години след ваксинирането за засилване ефекта на ваксините,хахахаха най ваксинираните излязоха и най накъканите,както онея с яките мерки дето от много мерки се заразиха тотално.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини