Дубай започва имунизации с ваксината на Оксфорд/Астра Зенека

  • 02 февруари 2021 15:14

  • 368
  • 0
Дубай започва имунизации с ваксината на Оксфорд/Астра Зенека
© gettyimages

Дубай ще започне да имунизира населението с ваксината на Оксфорд-Астра Зенека, съобщи държавната информационна служба, в момент, когато Обединените арабски емирства се борят с най-високите нива на заразата от началото на пандемията, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Първата доставка с ваксина пристигна от Индия, написа в туитър службата, без да уточни колко дози са получени и кога ще започне ваксинирането. Според добре информиран източник днес по силата на търговско споразумение между Дубай и Индийския серумен институт са били доставени 200 000 дози. Този институт доставя ваксината на Оксфорд-Астра Зенека на Бахрейн и Саудитска Арабия.

Над 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19 са поставени вече по света

Индийският външен министър Сурахманям Джайшанкар написа в туитър, че "Произведени в Индия ваксини пристигат в Дубай. Специален приятел, специални отношения".

Дубай вече имунизира безплатно граждани с ваксината на Пфайзер-Бионтех и с препарат на китайската национална фармацевтична група Синофарм. Националната служба по извънредните ситуации и справяне с бедствия съобщи днес за 3310 нови случаи, спад от рекордните 3996, регистрирани на 28 януари.

ОАЕ не съобщава къде в страната са установени случаи на заразени с коронавируса, но неотдавна Дубай затегна ограниченията в хотели, барове, ресторанти и търговски центрове.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
368 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини