Ирак: Убихме човек №2 на ИД

  • 29 януари 2021 11:12

  • 746
  • 1
Ирак: Убихме човек №2 на ИД
© Getty (архив)

За ликвидирането на високопоставен терорист е обявил иракският премиер Мустафа Каземи, съобщи израелската редакция на нюзру.

По думите на министър-председателя  Багдад Абу Ясер ал Исави - вторият човек на "Ислямска държава" (ИД) в близкоизточната страна -  е бил убит по време на антитерористична операция в северния град Киркук. При престрелка храбри бойци нашите героични сили са ликвидирали заместника на ръководителя на ИД в Ирак Абу Фатима ал Джахейши", е заявил Каземи.

Информация за действията на силите за сигурност и убийството на ал Исави е била разпространена и от вътрешното министерство в Багдад. От институциите обаче не са разкрили други подробности около акцията.

"На този етап от джихистката групировка не е обявила високопоставения си командир за шахид (мъченик, загинал в името на исляма), каквато е обичайната практика на ИД в такива случаи", посочи още цитираната медия.

Операцията на силите за сигурност е била проведена седмица след най-кървавия атентат в Багдад от 2017 г. насам.

На 21 януари 2021 г. двама терористи са се взривили в центъра на иракската столица. Атаката е отнела живота на почти 30 души. Отговорността за нападението е поела ИД.

Взрив в Багдад взе жертви

Ирак е заявил през 2017 г, че е победил  ИД. Обаче бойци на терористичната групировка са се оттеглили в труднодостъпни региони на близкоизточната страна.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
746 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.29 | 12:55

1
Ясно,щом пак се заговори за ИД, значи в близките дни ще дойдат още американски войски. За да си защитят националната си сигурност и интереси в...Ирак.

Добави коментар

Водещи новини