Израел разширява ваксинационната кампания

  • 28 януари 2021 14:33

  • 417
  • 0
Израел разширява ваксинационната кампания
© Getty images

Израел съобщи днес, че разширява ваксинационната кампания срещу COVID-19, като тя вече ще обхваща и хората на възраст на и над 35 години, предаде Асошиейтед прес, като се позова на здравните власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973


Генералният директор на израелското министерство на здравеопазването Хези Леви каза, че ваксини за добавената група хора ще са на разположение от утре. Агресивната стратегия на Израел има за цел до пролетта цялото население да бъде имунизирано срещу причиняваното от новия коронавирус заболяване и властите са на път да я постигнат. Досега са ваксинирани над една четвърт от 9,3-те милиона жители на страната, отбелязва АП.

В Израел беше открит калифорнийския щам на коронавируса

Израел обаче също една от развитите държави, отчитащи най-високо равнище на заразените, с по около 8000 нови случая на денонощие. Основна причина за това е, че ултраортодоксалното население пренебрегва правилата за безопасност и влиза в сблъсъци с полицията, когато тя се опитва да ги наложи, информира БТА.

Страната се намира в трети локдаун в опит да спре разпространението на вируса. Тази седмица мерките бяха затегнати със спирането на почти всички полети от и до израелското международно летище.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини