Иран откри подземна ракетна база на крайбрежието на Персийския залив

  • 08 януари 2021 14:04

  • 1557
  • 0
Иран откри подземна ракетна база на крайбрежието на Персийския залив
© gettyimages

Ирански държавни медии, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската революция, съобщиха днес за официалното откриване на подземна ракетна база на неуточнено място на брега на Персийския залив, съобщи БТА.

Според портала Sepah News на церемонията са присъствали командирът на корпуса генерал-майор Хосеин Салами и Алиреза Тангсири, командир на военноморските му сили, част от които е "стратегическата база".

САЩ наложиха нови санкции срещу Иран

По думите на ген. Салами тя е една от няколкото бази, където са разположени стратегически ракети на бойния флот на корпуса.

"Тези ракети имат обсег от стотици километри, свръхпрецизна точност и огромна разрушителна сила и могат да преодолеят средствата за електронна война на противника", заяви ген. Салами, цитиран от Ройтерс.

Официалното съобщение за новата база бе направено в деня на годишнината от иранските ракетни удари по два военни обекта в Ирак, където се намираха американски военни. Атаката от 8 януари 2020 г. бе отговор на убийството пет дни преди това на (на 3 януари) на командващия специалните сили "Кудс" генерал-лейтенант Касем Солеймани при удар с американски дрон на международното летище на Багдад.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини