Бенямин Ненатяху: Ще има ваксини за всички!

  • 26 ноември 2020 13:17

  • 490
  • 0
Бенямин Ненатяху: Ще има ваксини за всички!
© Булфото (архив)

Всички граждани на нашата страна ще получат ваксина срещу  COVID-19, това е казал израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, цитиран от местната редакция на нюзру.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Министър-председателят и министърът на здравеопазването еврейската държава Юли Еделщайн днес са посетили логистичен център в централния град Петах Тиква.

"Благодарение на сътрудничеството с бизнеса ние ще можем да да осигурим ваксини срещу смъртоносното заразно заболяване за всички граждани на Държавата Израел", е подчертал премиерът. По думите му в центъра са били създадени всички необходими условия за съхраняване и транспортиране на ваксини в страната.

Израел е обявил, че е разработил препарата Brilife (от "бри" – първата част на думата на иврит "бриут", означаваща "здраве", ИЛ - първата и последната букви на името Израел и “Life" - "живот" на английски) и се е очаквало втората фаза на изпитанията да стартира на 1 декември.

Проговориха участници в изпитанията на израелската ваксина

Освен това властите в близкоизточната страна са започнали преговори за закупуване на ваксината, създадена от американския фармацевтичен гигант "Пфайзер" и германския концерн "Био Ен Тех".

Израел е стартирал преговори и за придобиване на руския препарат "Спутник V".

Израел преговаря с Русия за покупка на ваксина "Спутник V"

Тази сутрин министерството на здравеопазването на публикувало данни за разпространението на болестта в Израел. От първия случай в страната, установен на 21 февруари 2020 г., към днешна дата е имало 332 420 носители на болестта (1121 нови), 320 078 преборили заразата (778 нови) и 2827 жертви (една за изминалото денонощие).

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
490 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини