Израел започва мобилна ваксинация

Израел е разработил план за мобилна ваксинация срещу COVID-19, написа местният в. Аарец.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18455

За тази цел службата за спешна помощ е оборудвала три линейки, които са били снабдени с всичко необходимо за извършване на медицинските манипулации във всяка една точка на еврейската държава.

В колите е имало два отделни входа, помещения за регистрация на пациентите и за ваксиниране. В салоните на автомобилите са били монтирани и два специални хладилника за съхраняване на препаратите за предпазване от коронавирусната инфекция.

Единият от тях е поддържал температура от минус 70 градуса по Целзий (необходима за съхраняването на разработения от американския  фармацевтичен гигант "Пфайзер" и германската компания "Био Ен Тех" препарат), а другата камера е поддържала температура от минус 23 градуса (при която се съхраняват повечето други ваксини).

Австралийска авиокомпания въвежда задължително ваксиниране срещу COVID-19

Кабинетите на колела не са зависили от електричеството, защото са били снабдени с панели, генериращи електроенергия от слънцето.

Израелският щаб за борба срещу разпространението на COVID-19 тази сутрин е публикувал данни за заболеваемостта в близкоизточната страна. От първия установен случай (на 21 февруари 2020 г.) са били регистрирани 330 330 носители на инфекцията, от които 927 през изминалото денонощие. Починалите са били 2811 (петима нови), а оздравелите - 318 728 (587 нови).

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18455

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет