Иран отчита рекордните 10 463 нови случая на коронавирус за последното денонощие

  • 09 ноември 2020 17:13

  • 408
  • 0
Иран отчита рекордните 10 463 нови случая на коронавирус за последното денонощие
© Pixabay

Иранското министерство на здравеопазването съобщи, че за последното денонощие случаите на коронавирус са се увеличили с 10 463. С това общият брой на случаите в най-тежко засегнатата близкоизточна страна става 692 649, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Пред държавната телевизия говорител на ведомството заяви, че за изминалите 24 часа 458 души са починали от COVID-19, с което смъртните случаи от началото на пандемията стават 38 749.

Правителството в Техеран наложи ограничения, тъй като в момента Иран се бори с трета вълна на вируса. От утре за следващия един месец предприятията от онези икономически отрасли, които не са от съществено значение, ще трябва да затварят преустановяват работа в 18.00 ч., съобщиха местни медии.

COVID-19 взе рекорден брой жертви в Иран

Някои болници остават без легла за лечение на нови пациенти, каза пред агенция ИСНА Надер Таваколи, член на иранския оперативен щаб за борба с коронавируса.

"Леглата в болниците, определени за пациенти с коронавирус, са запълнени", каза той. "Тук в Техеран е нужно временно затваряне за две седмици, за да овладеем вълната на болестта и междувременно да можем да се заемем с планиране", добави той. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини