Израел и Бахрейн официално ще нормализират дипломатическите си отношения

  • 18 октомври 2020 08:22

  • 376
  • 0
Израел и Бахрейн официално ще нормализират дипломатическите си отношения
© Getty Images, архив

Израел и Бахрейн официално ще установят дипломатически отношения с церемония в Манама днес, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Израелска делегация и представители на кралство Бахрейн ще подпишат съвместно комюнике, което ще отбележи установяването на пълни дипломатически отношения в изпълнение на споразумението във Вашингтон, съобщи израелски представител в столицата на островната държава.

След като документът бъде подписан на церемония, предвидена за тази вечер, страните ще могат да отворят и да си разменят посолства.

Израел ратифицира споразумението за нормализиране на отношенията си с ОАЕ

Междувременно израелска и американска делегация ще пътуват заедно до Бахрейн днес с полет на "Ел Ал", предаде ДПА. Самолет на израелската авиокомпания ще излети от Тел Авив сутринта за столицата на кралството - Манама, съобщи израелски представител.

Министерството на финансите на САЩ съобщи, че американската делегация ще пътува с "първия в историята директен полет от Израел до Бахрейн". Министърът на финансите Стив Мнучин ще води делегацията на САЩ, а ръководител на израелската делегация е съветникът за националната сигурност Меир Бен Шабат.

Планирани са двустранни преговори и срещи на работни групи по теми като авиация, икономика и финанси, комуникации и туризъм. Според информация от израелската страна ще бъдат подписани редица споразумения

Последвайте канала на

Novini.bg
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини