Иран регистрира нов рекорд на заразени и починали от COVID-19 за денонощие

  • 14 октомври 2020 16:35

  • 481
  • 0
Иран регистрира нов рекорд на заразени и починали от COVID-19 за денонощие
© Gettyimages

За трети път през последните седем дни в Иран днес е регистриран рекорден брой нови случаи на заразени с коронавирус и починали хора с Ковид-19 за едно денонощие, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Новозаразените са 4830, а починалите - 279, съобщи говорителката на здравното министерство Сима Садат Лари. Иран е най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток, с над 513 хиляди потвърдени случая, от които над 29 300 са приключили със смърт. 414 800 заболели са се възстановили.

Иран с антирекорд по брой на жертвите на COVID-19 за последните 24 часа

Населението на Иран надхвърля 83 милиона. Нарастването на смъртните случаи сред заразените с коронавирус в страната през последните седмици до рекордни нива поражда безпокойство сред населението.

Правителството обаче продължава да се въздържа от налагането на национална карантина поради опасения, че това ще навреди на икономиката, която вече е тежко засегната от американските санкции.

От днес е забранено пътуването от и до пет големи града в Иран, сред които столицата Техеран и свещения град Машхад. Целта на забраната е да се намалят рисковете преди религиозен празник в събота.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини