Башар Асад обеща помощ за земеделци

  • 13 октомври 2020 13:37

  • 365
  • 0
Башар Асад обеща помощ за земеделци
© Getty (архив)

Сирийският президент Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и посети крайбрежната провинция Латакия, където обиколи райони, тежко пострадали миналата седмица от горски пожари, които отнеха живота на трима души. Това съобщиха днес държавни медии, цитирани от АП.

Публичните посещения на Асад в райони на Сирия са рядкост след започването на конфликта в страната през 2011 година, отбелязва агенцията. Конфликтът уби почти 400 000 души, а над половината от населението на страната беше разселено, включително повече от 5 милиона, които станаха бежанци, най-вече в съседните държави.

Сирия отбелязва юбилей на Башар Асад с вот

Държавната информационна агенция САНА съобщи, че Асад е посетил село Балуран, за да огледа щетите от пожарите, които бяха овладени в неделя, и да се срещне с местното население. САНА не съобщи, дали посещението е станало днес или по-рано.

Агенцията уточни, че Асад е бил придружаван от министрите на местното управление и на земеделието, и е обещал на жителите помощ за повторно засаждане на земеделски култури в опожарените райони.

Последвайте канала на

365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини