Арести по време на протест срещу Нетаняху в Тел Авив

  • 02 октомври 2020 18:33

  • 379
  • 1
Арести по време на протест срещу Нетаняху в Тел Авив
© Getty Images/Guliver (архив)

Служители на реда задържаха 12 души по време на протест срещу израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в Тел Авив по обвинение за нарушаване на обществения ред, съобщи днес израелската полиция, цитирана от ДПА. Местни медии съобщиха, че хиляди хора в цял Израел са излезли на улицата снощи, за да протестират на малки групи.

Според информации на медии автомобил се е врязал в множеството, при което една жена е получила леки наранявания. Съобщава се, че полицията е задържала и разпитала шофьора и е приканила свидетели да дадат показания.

Израелският министър на туризма Асаф Замир подаде днес оставка в израз на протест срещу новите ограничения за демонстрации, въведени наскоро от Нетаняху. Замир написа в Туитър, че "няма и капка доверие" към премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и го обвини, че в разгара на епидемията "се ръководи само от своите политически интереси".

Израелското правителство и парламент тази седмица приеха спорни ограничения за демонстрациите, които критиците заклеймиха като антидемократични. Демонстрантите са ограничени да протестират в радиус от един километър от домовете си и само в групи от не повече от 20 души, наред с други карантинни мерки, които вече са в сила.

Израелският министър на туризма подаде оставка

Нетаняху по-рано нарече протестите "благодатна почва" за разпространението на коронавируса, а критиците му казват, че ограниченията са опит да се задушат ежеседмичните антиправителствени демонстрации.

От май срещу Нетаняху се води съдебен процес по обвинения в корупция, а протестиращите настояват той да подаде оставка докато не бъде доказано, че е невинен. Нетаняху отхвърля всички обвинения срещу себе си.

Критиците на премиера го обвиняват също за реакцията му към втората вълна от пандемията. Според здравното министерство Израел е регистрирал днес 7643 нови случая на коронавирус. Денонощният ръст на новозаразените надхвърли в сряда 9000 души за първи път от началото на пандемията, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Novini.bg
379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.03.14 | 18:04

1
Лъжци мръсни, пaндемийкaта ви се пука нещо.

Добави коментар

Водещи новини