Израел ограничи протестите срещу Нетаняху

Парламентът на Израел прие рано тази сутрин значителни ограничения на демонстрациите, като част от националната карантина. Тази стъпка породи полемика и критици я определиха като антидемократична, предаде ДПА.

Съгласно ограниченията демонстрантите ще могат да се движат само в радиус от 1 километър от домовете си. Решението бе прието от парламента с 45 гласа "за" и 38 гласа "против". То ще продължи една седмица, но правителството ще може да го удължава.

Решението породи полемика в светлината на протестите срещу премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, един от които се провежда всяка събота вечер пред резиденцията му в Ерусалим. В тези протести обикновено участват хиляди хора.

Израелци протестират срещу законопроект, който предвижда ограничаване на демонстрациите

Сега според новите ограничения на израелците не се позволява да се движат отвъд радиуса от един километър от домовете им и се забраняват редица изключения досега, в това число и протестите. Разрешава се навън да се събират максимално 20 души.

Нетаняху нарече протестите "развъдник за вируса" и обрисува протестиращите като анархисти, предаде БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет